Knikarmschermen prijzen

knikarmschermen prijzen
Veel huiseigenaren lopen vroeg of laat tegen het feit aan dat zij toch wel interesse hebben in een bepaalde type zonwering. De temperaturen kunnen in de zomer hoog oplopen en dit kan ervoor zorgen dat bepaalde plekken van het huis een stuk minder aangenaam worden om er te wonen. Door de grote hoeveelheid keuze aan zonwering kan het echter lastig zijn om een keuze te maken, in dit artikel gaan wij u op weg helpen door te kijken of een knikarmscherm de keuze is voor u.

Voordelen knikarmscherm

De voordelen van een knikarmscherm zijn overduidelijk, het is namelijk één van de meest goedkope en meest effectieve manieren om zon uit zowel uw tuin als aangrenzende kamer te houden. Eén van de grote voordelen van een knikarmscherm is dat het scherm volledig aan uw gevel vastgemaakt wordt, en verder geen steunpunten nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat de ruimte onder uw knikarmscherm volledig bruikbaar blijft, dit is uiteraard een ideale oplossing voor mensen die een ietwat kleinere tuin hebben, maar toch graag een gedeelte met schaduw willen. De schermen zijn daarnaast in veel verschillende maten en kleuren te verkrijgen, waardoor u zeker weet dat u er eentje kiest die naar uw wens is.

Nadelen knikarmscherm

nadelen knikarmschermenWanneer het op nadelen aankomt is er over een knikarmscherm niet bijzonder veel te zeggen. Er zijn enkele minpuntjes maar deze vallen over het algemeen mee. Het voornaamste minpunt is het feit dat het bij regen en harde wind ingeklapt moet worden, dit zorgt ervoor dat u het scherm bij voorkeur niet uitgeklapt laat wanneer u het huis uit gaat. Het kan echter ook voorkomen dat u in de tuin zit en het opeens gaat regenen, dan zult u snel het scherm in moeten klappen. Wanneer het scherm nat wordt zal het doek een stuk minder mooi worden en sneller verslijten. Het doek op het scherm is dan ook het enige wat als nadeel gezien kan worden, het doek moet goed verzorgd worden en kan slijten.

Hoeveel kost een knikarmscherm?

Net als veel andere toepassingen voor uw huis en tuin kunt u het zo gek maken als u zelf wilt, zo zijn er veel verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van uw scherm. Eén van de belangrijkste factoren is de afmeting van het scherm, een groter scherm staat uiteraard gelijk aan een hogere prijs en dit gaat vooral over de breedte van het zonnescherm. Daarnaast moet u ook denken aan functies zoals een handmatige of een automatische bediening. Bij een handmatige bediening moet het zonnescherm met de hand uitgedraaid worden, en dit kan u wel veel geld schelen op de eindafrekening.

Het goedkoopste eind van het spectrum ligt ongeveer rond de €400,- tot €600,- voor een scherm, en de duurste knikarmschermen kunt u voor ongeveer €1400,- tot €1700,- vinden. Zoals u ziet zit er een flink verschil in, en dit verschil komt vooral door de toegevoegde functies en de afmetingen van het scherm. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan meerdere zonwering offertes aan via zonwering-expert.nl Zonwering Expert is in heel Nederland operatief en heeft ruime ervaring op het gebied van o.a. knikarmschermen en zonneschermen.