Transparantie in de prijzen van glaszetters

Er is een enorme hoeveelheid variatie in de prijzen van het inhuren van een professionele glaszetter. Hierbij spelen meerdere factoren een belangrijke rol, zoals de hoeveelheid en het soort glas, uw woonplaats en de glaszetter zelf. Hoewel u misschien zelf in staat bent om het glas te plaatsen, biedt het inschakelen van een professional meerdere voordelen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het voorzichtig zijn met de glasplaten of de scherpe randen die de glasplaten vaak hebben. Ook hoeft u zich niet te bekommeren om het zetten van glasplaten op verschillende etages, bijvoorbeeld, mede door de garantie die de meeste glasbedrijven bieden. Deze garantie geldt uiteraard ook als u niet tevreden bent nadat de glaszetter zijn of haar werk heeft gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat de het glas werkelijk perfect geplaatst wordt voor een optimaal resultaat en dus een optimaal energieverbruik. Wanneer het glas niet op de ideale positie geplaatst is, kan er veel lucht uit uw huis ontsnappen of juist binnendringen.

Kosten

Hoewel de arbeidskosten en overige kosten voor glaszetters vrijwel gelijk blijven bij verschillende soorten glas, variëren de prijzen voor deze verschillende ramen behoorlijk. Voor gewoon dubbel glas betaalt u ongeveer € 65 per vierkante meter, terwijl u voor het nieuwste HR+++ glas rond de € 120 per vierkante meter kwijt bent. Dit is aanzienlijk duurder dan HR++ glas, waar u ongeveer € 80 per vierkante meter voor betaalt. Dit glas bestaat uit gewoon dubbel glas met een edelgas ertussen, waardoor het beter isoleert. Ook wordt het huis minder warm wanneer de zon vol op de ramen schijnt. Verder betaalt u bovenop de prijs van het glas vaak pakweg € 50 arbeidskosten en € 10 overige kosten. Deze prijzen zijn doorgaans inclusief btw.

Vergelijken

Omdat er veel verschil zit tussen de vele glaszetters is het verstandig om (vrijblijvend) eerst meerdere offertes aan te vragen van glaszetters bij u in de buurt. Door de juiste keuze te maken kunt u bijna de helft besparen. Vergelijk daarom de verschillende offertes die de glaszetters u aanbieden en probeer eventueel te onderhandelen. Zorg ook dat u bewijs heeft van de uiteindelijke overeenkomst, om verassingen achteraf te voorkomen.Om de kosten te drukken kunt u proberen subsidie aan te vragen. Regelmatig biedt gemeentelijk (of zelfs landelijk) bestuur subsidies aan om uw huis energiezuiniger te maken. Aangezien het plaatsen van dubbel glas hier absoluut onder valt, kunt u dit altijd proberen door te informeren bij uw gemeente.

Direct een vakman aan de lijn? Neem dan contact op met Lunzen.nl. Landelijk glaszetter netwerk. Binnen 30 minuten een specialist op de stoep.