Meer meranti schuifpuien

Als u graag een schuifpui wilt plaatsen komt al snel de vraag van welk materiaal deze gemaakt moet zijn. Hierbij kunt u kiezen uit, bijvoorbeeld, kunststof, aluminium of meranti. Laatstgenoemde is een verzamelnaam voor verschillende soorten hardhout uit Zuidoost-Azië. In Nederland wordt dit materiaal steeds populairder en wordt voornamelijk geïmporteerd uit Indonesië en Maleisië. Logisch, want meranti is een materiaal dat vele voordelen biedt als u het gebruikt in uw huis.

Voordelen

Meranti hout is makkelijk te bewerken en mede daardoor is het een goede keuze voor meubels en andere bouwwerken zowel binnen als buiten. Bovendien is het erg sterk en dus vele malen duurzamer dan kunststof of aluminium. Daar komt bij dat ook de isolatie beter verzorgd is met het gebruiken van meranti in plaats van andere materialen. Als u zorgt dat het glas in uw meranti schuifpui van goede kwaliteit is, zal dit zeker leiden tot een betere isolatie van uw huis. Om deze topkwaliteit te waarborgen zult u jaarlijks wel enkele malen moeten controleren of er scheurtjes in het hout zijn ontstaan. Tot slot ziet meranti er stijlvol uit, ook na het beschilderen.

Prijzen

De prijs van een meranti schuifpui is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zit er veel verschil tussen de verschillende merken, spelen de afmetingen en het soort glas een belangrijke rol en zijn er legio sluitsystemen waar u een keuze uit kunt maken. Er zijn bijvoorbeeld systemen waarbij de vensters vast zitten of geopend kunnen worden door middel van een schuif-kiepsysteem (circa € 1300), een vouw- en draai-kiepsysteem (circa € 2300) of een hef-schuifsysteem (circa € 2100). Deze systemen kunnen onderling ook gecombineerd worden. Voor een schuifpui van ongeveer 2m bij 2,20m kunnen de kosten uiteenlopen van € 1100 tot € 2100. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs fluctueren van slechts € 1000 tot wel € 5000. Om een afgewogen keuze te maken kunt u zich over alle opties laten informeren door een specialist en meerdere offertes aanvragen.

Vervangen

Wellicht gebruikt u op dit moment een kunststof of aluminium schuifpui en bent u van plan over te stappen op een meranti schuifpui. Redenen om uw schuifpui te vervangen kunnen uiteenlopen van schade door inbraak, kapot glas of simpelweg veroudering. Vervangen is vrij gemakkelijk aangezien u de exacte afmetingen al weet en reeds gewend bent aan een schuifpui. Bovendien zal de isolatie van uw huis weer in orde (of zelfs beter) zijn en kan een nieuwe schuifpui er prachtig uit zien.

Meer weten over de mogelijkheden in uw situatie? Schuifpui Expres uit Breda is vakman op het gebied van Meranti schuifpuien.